Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Wil je jouw interieur een opfrisbeurt geven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met deze 3 interieurtrends breng je jouw woning eenvoudig op het stijlniveau van de 21e eeuw! Weg met die gedateerde inrichting: door een aantal onderdelen van je interieur aan te pakken, wordt jouw huis weer helemaal een thuis. Want iedereen verdient een plek waar ‘ie zich helemaal op zijn gemak voelt!

1) Hout op je vloer

Een moderne woning straalt huiselijkheid en warmte uit. Een waar beter te beginnen dan bij de basis van ieder huis: de vloer! Door hout aan te brengen op de vloer leg je een mooie, neutrale basis, die tegelijkertijd kleur en karakter geeft. De noesten en structuren van hout brengen een gezellige sfeer met zich mee: alsof er iemand een warme deken om je heen slaat. Tegenwoordig wordt er veel gespeeld met legpatronen, om de vloer nog meer diepte te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een visgraatpatroon of een Hongaarse punt?

En vind je de uitstraling van hout prachtig, maar zie je op tegen de kosten van een echte houten vloer, of het onderhoud? Weet dan dat er veel meer vloersoorten bestaan die de looks van hout hebben, maar een stuk makkelijker te leggen en te onderhouden zijn. En vaak zijn ze ook nog eens een stuk betaalbaarder! Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Laminaat
  • Pvc
  • Kurk

2) Staal en glas: let the sunshine in!

In het interieur van nu is het behoud van ruimte en licht erg belangrijk. We halen graag buiten naar binnen! Door te werken met staal en glas op plaatsen waar normaal ondoorzichtige muren en deuren zitten, laat je ieder vertrek veel ruimtelijker ogen. En geef je de kamer een strakke, moderne eyecatcher! Denk bijvoorbeeld aan stalen deuren met doorzichtig of gerookt glas, of een stoere roomdivider, die toch het licht mooi doorlaat. De mogelijkheden zijn eindeloos!

3) Je trap bij je interieur betrekken

Een gevolg van transparantere opzet van je interieur is dat er elementen naar voren komen die normaal gesproken verborgen blijven. Bijvoorbeeld je trap! Heb jij nu een trap die je liever verborgen houdt? Pak deze dan ook eens aan en maak het met een simpele makeover een sieraad voor je huis! Met behulp van overzettreden kun je van iedere soort trap een fantastisch decoratief element maken. Kies voor bijpassende trapleuningen, en licht je vernieuwde trap mooi uit met dimbare verlichting: je weet niet wat je ziet. Simpel en ook nog eens betaalbaar!

Kleine makeover, groots effect

Overweldigd geraakt door al deze klusplannen? Of heb je helemaal geen budget om alles in één keer aan te pakken? Geen zorgen. Juist met een klein project kun je al een heel verschil maken in jouw interieur! Doe het dus stap voor stap, en pak datgene aan waarmee je het meeste effect teweegbrengt. Hetgene waar jij blij van wordt! Waarschijnlijk smaakt een klein project al gauw naar meer, en maak je binnen no time plannen om project nummer 2 aan te pakken.

Hulp nodig bij jouw project?

Word je wel enthousiast van deze interieurideeën, maar ben je geboren met twee linkerhanden? Dan helpen de specialisten van Suver Wonen je graag uit de brand. Zij maken graag samen met jou een plan om je woning te verbeteren. Van de kleinere projecten tot een complete binnenhuisrenovatie: alles is mogelijk. Bespreek jouw wensen eens met één van hun interieurspecialisten, en ontdek de mogelijkheden!