Slimme tips bij het onderhoud van je pvc vloer

Je ziet hem tegenwoordig in steeds meer huishoudens: de pvc vloer. In plak- of clickvariant, met een houtpatroon of betonlook: pvc is enorm veelzijdig en in alle ruimtes in huis te leggen. Naast bijzonder onderhoudsvriendelijk is deze vloer namelijk ook nog eens waterbestendig, geluiddempend en gaat hij decennialang mee. Ideaal voor het drukke gezinsleven dus! Hoe je jouw vloer zo mooi houdt als de dag waarop hij gelegd werd? Dat leggen we je graag uit aan de hand van deze slimme tips!

Onderhoudsvriendelijk is niet onderhoudsvrij

Mensen zeggen weleens dat een pvc vloer nagenoeg onderhoudsvrij is. Hierbij is het woordje ‘nagenoeg’ erg belangrijk: geen enkele vloer is namelijk helemaal vrij van onderhoud. Je vloer meenemen in de reguliere schoonmaak is natuurlijk belangrijk, maar ook zijn er een aantal handige trucs die ervoor zorgen dat je bijna geen omkijken hebt naar je vloer. Zo zorg je dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je vloeronderhoud, maar er wel maximaal profijt van hebt! Wij geven je 3 gouden tips mee, waardoor je pvc vloer ook na een aantal jaar blijft shinen.

1) Viltglijders aanbrengen onder je meubels

De meeste schade aan pvc vloeren ontstaat door krassende meubelpoten. Heb je dus eettafelstoelen die je regelmatig verplaatst, of verschuif je de tafel om de week een keer? Breng dan viltjes aan onder die meubels die je over je vloer schuift. Zo voorkom je lelijke krassen in je mooie vloer. Pvc is niet extreem schadegevoelig, maar kan toch minder mooi worden door oppervlakkige krassen en beschadigingen. Met viltglijders maak je scherpe hoeken zacht en voorkom je dat ze in je vloer krassen!

2) Gewoon wekelijks schoonmaken

Je grootste vrienden in je vloeronderhoud zijn met een pvc vloer toch echt de stofzuiger en de dweil. Makkelijk, toch? Door wekelijks een rondje met de stofzuiger te doen, haal je zand en ander krassend vuil weg voordat het zijn sporen in je vloer kan achterlaten. En met een dweilronde verwijder je vervolgens hardnekkiger vuil, en haal je ook vlekken weg die er al wat langer zitten. Sla de wekelijkse stofzuigronde dus zeker niet over, en haal de dweil zeker eens per twee weken over je vloer. Je zult zien wat voor verschil dat al maakt!

3) Dieptereiniging en nieuwe polishlaag

Naast de reguliere schoonmaakbeurten is het slim om eens in het jaar of in het halfjaar (afhankelijk van de staat van je vloer) een dieptereiniging uit te voeren. Je begint met een normale schoonmaakbeurt met stofzuiger en dweil, en haalt er daarna een pvc remover bij. Deze verwijdert de beschermende polishlaag van je vloer, en haalt daarmee ook diepgaand vuil weg. Vervolgens breng je een nieuwe laag pvc polish aan, die weer nieuwe bescherming brengt. Zo kan je vloer er weer maanden tegenaan!

Alles voor je pvc vloer online bestellen

Zoek jij een one-stop-shop waar je alles voor het onderhoud van je pvc vloer kunt vinden? Ook dan hebben we een slimme tip voor je! Vloeronderhoudswinkel.nl heeft alles op voorraad voor de reiniging en het onderhoud van je pvc vloer: je bestelt gemakkelijk online tegen de scherpste prijzen, en hebt je bestelling al binnen een aantal dagen in huis! Vloeronderhoudswinkel is dus hét adres waar je moet zijn voor jouw pvc vloer.