5 ideeën om jouw bedrijf te presenteren op een beurs

Een vakbeurs is dé plek om jouw bedrijf van zijn beste kant te laten zien. Aan potentiële klanten, maar ook aan vakgenoten! Deze kans wil je met beide handen aangrijpen: kies dit jaar dus niet voor de saaie standaard beursinrichting, maar pak groots uit! Maar ja… waar moet je beginnen? Waarmee laat je jouw stand echt schitteren? Welke ideeën doen de competitie verbleken? Wij geven je 5 unieke ideeën waar je het roer echt mee kunt omgooien!

1) Knallen met kleur

Veel beursstands worden uitgevoerd in neutrale kleuren, die makkelijk inblenden met buren of met de huisstijl van de beurs zelf. Toch is het niet echt aanlokkelijk als je als bezoeker erlangs loopt! Durf het eens aan en ga knallen met kleur: breng de uitgesproken kleuren uit jouw huisstijl prominent naar voren.

En heb je niet zulke aantrekkelijke kleuren in je huisstijl? Laat dan een unieke huisstijl voor de beurs ontwerpen, waarmee je visueel wél je mannetje staat! Voer de kleurstelling overal in door, tot de flyers en visitekaartjes aan toe: zo kom je direct professioneel over.

2) Bijzondere vormen

Waar praten mensen het meest over na tijdens en na de beurs? Juist, de grote gebaren! Word hét meetingpoint van de beursvloer en zorg voor een groot visueel element, dat niet te missen is en echt opvalt. Wat als je een grote blow-up van jouw product laat maken van karton? Een metershoge replica, die van heinde en verre te zien is? Zeker weten dat mensen zich dat zullen herinneren.

3) Een volledig kartonnen beursstand

Jouw duurzame kant laten zien als bedrijf? Denk dan ook eens na waar je beursstand van gemaakt is. Wat als je kon zeggen dat je stand gemaakt is van 100% recyclebaar materiaal? Dat is nog eens een statement op het gebied van sustainability. Er zijn tegenwoordig volledig ingerichte beursstands te krijgen die helemaal gemaakt zijn van herbruikbaar karton. Betaalbaar, makkelijk in elkaar te zetten, oersterk en eenvoudig te vervoeren!

4) Verleid bezoekers tot een selfie

Natuurlijk is een beurs niet alleen een mogelijkheid om potentiële klanten en vakgenoten offline te ontmoeten. Het is ook een kans om jezelf online te promoten! En de ultieme manier om je stand online terug te zien, is door bezoekers te verleiden tot een selfie. Met een draagbaar selfiebord of een groter cut-out bord maken ze de grappigste selfies, die ze misschien wel op hun social media willen plaatsen! Richt dus altijd een selfiehoek in, en combineer het met een leuke winactie. Gratis online promotie! Denk aan de volgende selfie-props:

  • Selfie frame
  • ‘Peephole’ kijkgat wanden

5) Unieke goodiebags van karton

Als mensen de moeite hebben genomen om bij je stand langs te komen, wil je ze eigenlijk iets meegeven dat hen herinnert aan hun bezoekje. Bijvoorbeeld een goodiebag! Als je een sample van jouw product of een ander presentje mooi verpakt in een goed ontwerp, loopt iedereen de hele dag met een uitvergroot visitekaartje van jou rond. Perfect voor je zichtbaarheid tijdens en na de beurs!

Meer hulp en inspiratie

Ben jij helemaal klaar om met één van deze ideeën aan de haal te gaan? Top! Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij de uitvoering, dan staan de specialisten van Megavista voor je klaar. Met ruim 10 jaar ervaring in druktechniek en beursinrichting weten ze precies hoe ze het beste uit ieder ontwerp kunnen halen. Met hun hulp richt je een beursstand in waar menig mond van openvalt!