3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

Een visgraat vloer is iets waar veel mensen van dromen. Een prachtige houten vloer, gelegd in een uniek patroon, dat tegelijkertijd klasse en karakter in huis brengt: wie wil dat nou niet? Helaas zit er aan een echt visgraat parket een behoorlijk prijskaartje, dat lang niet iedereen kan betalen. Blijft die droom dan altijd een droom? Welnee! Er bestaan tegenwoordig ook heel veel betaalbare vloeren in een visgraatpatroon, waarmee je héél dicht in de buurt komt bij de uitstraling van een echte visgraat vloer. Klinkt je als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Waar komt die trend rondom de visgraat vloer toch ineens vandaan? Sinds de gouden eeuw en de jaren 30 hadden we eigenlijk deze stijl eigenlijk weinig meer gezien, maar sinds een aantal jaren heeft de visgraat vloer definitief zijn herintrede gedaan in de wereld van woninginrichting. En nu is hij eigenlijk niet meer weg te denken! Het mozaïek van zigzag plankjes past eigenlijk in ieder modern interieur, of het nu stoer of juist zacht moet overkomen. Het geeft je huis een klassieke touch in een modern jasje!

Het grootste nadeel van een visgraat vloer: als je een echte houten vloer wil laten aanbrengen, begint de prijs van je vloer bij 120 euro per m2. En dat is niet een prijs die iedereen er voor over heeft! In dit artikel verkennen we daarom alternatieven met de looks van een visgraat parket, maar niet de prijs.

1) Visgraat laminaat

Het voordeligste alternatief in onze lijst voor een echte houten vloer is zonder meer het visgraat laminaat. Deze vloer wordt samengesteld uit verschillende lagen samengeperst hout; de toplaag is een laag kunststof met een houtprint, die zeer realistisch oogt. Net zo stevig, maar een stuk goedkoper geproduceerd! Visgraat laminaat kun je makkelijk zelf leggen, omdat het voorzien is van een praktisch kliksysteem. Dat kan bijna iedereen!

Aandachtspunten bij visgraat laminaat zijn de waterbestendigheid en de levensduur. Waar een houten vloer decennia lang meegaat, is dat bij een voordelige laminaatvloer maximaal 10 jaar. Daarnaast is een laminaatvloer slecht bestand tegen vocht en kan hij dus niet in natte ruimtes als het toilet en de badkamer gelegd worden.

Een visgraat laminaat koop je al vanaf 25-30 euro per m2.

+ De voordeligste optie – Gaat niet tientallen jaren mee
+ Eenvoudig te leggen – Slechte vochtbestendigheid
+ Uitstraling van echt hout – Ondervloer nodig
– Slechte match met vloerverwarming

2) Visgraat click pvc

Ook van pvc worden tegenwoordig zeer levensechte visgraat vloeren gemaakt. Pvc (oftewel een soort kunststof) klinkt niet direct als een goed alternatief voor een houten visgraat vloer, en toch is het dat wel! Click pvc heeft als voordeel dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen, dat het zeer onderhoudsvriendelijk is, en dat het de patronen en matte looks van echt hout heel goed kan nabootsen. En extra bonus: het combineert ook eens uitstekend met vloerverwarming: een manier van verwarmen die we in steeds meer moderne woningen tegenkomen.

Visgraat click pvc bevat een kliksysteem dat het de doe-het-zelver gemakkelijk maakt. Wil je dus een realistische, onderhoudsvriendelijke visgraat vloer die makkelijk zelf te leggen is, ga dan voor visgraat click pvc!

Vanaf 35-40 euro per vierkante meter heb je al een visgraat click pvc vloer.

+ Niet te duur in aanschaf – Kan (vaak) niet zonder ondervloer
+ Makkelijk zelf leggen – Geen echt hout
+ Levensecht dessin en patroon
+ Onderhoudsvriendelijk
+ Bestand tegen slijtage en vocht
+ Kan goed met vloerverwarming

3) Visgraat plak pvc

Wil je jouw vloer liever (laten) verlijmen met de ondergrond? Dan is visgraat plak pvc misschien voor jou de beste keuze. Je profiteert van dezelfde voordelen als bij click pvc, maar omdat deze vloersoort zo dun en flexibel is, geeft het warmte uitstekend door. Perfect dus als je werkt met vloerverwarming!

Puntje van aandacht is wel de moeilijkheidsgraad van het legproces: omdat dit zeer nauwkeurig werk is, kun je dit het beste aan een professional overlaten. Ook moet de ondergrond 100% egaal zijn voor je de vloer erop kunt plaatsen. Investeer dus in een professionele vloerenlegger, dan komt jouw visgraat vloer straks het beste uit de verf.

Een visgraat plak pvc koop je al vanaf 25-35 euro per m2.

+ Goedkoop in aanschaf – Moeilijk zelf te leggen
+ Het strakste legresultaat – 100% egale ondergrond vereist
+ Geen ondervloer nodig – Geen echt hout
+ Perfect met vloerverwarming
+ Zeer onderhoudsvriendelijk

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Weet jij al welke visgraat vloer er bij jou komt te liggen? Dan hoef je hem alleen nog maar aan te schaffen en ermee aan de slag te gaan! Of je laat hem leggen door een professional. Goed om te weten: ook op de aanschaf van de verschillende visgraat vloeren kan je nog aardig besparen door slim in te kopen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het assortiment vanOnlinevloershop!

Hier vind je tal van visgraat vloeren tegen gegarandeerd de laagste prijs. Ze hebben al duizenden klanten aan een nieuwe vloer geholpen, en kunnen jouw vloer vaak uit eigen voorraad leveren. Dat betekent dat je er dezelfde week nog mee aan de slag kunt!