3 duurzame ideeën voor jouw winkel of webshop

Verduurzamen is helemaal hip. Ook als winkel- of webshopeigenaar wil jij natuurlijk aan je klanten laten zien dat jouw bedrijf aan het milieu denkt, en je jouw steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst voor onze planeet. Té veel winkelinrichting wordt nog standaard gemaakt van schadelijke plastics. Om van verzendverpakkingen nog maar te zwijgen! Hoe kan jij het roer omgooien en beter voor het milieu zijn in het runnen van jouw winkel of webshop? Wij geven je 3 leuke ideeën mee, waarmee je een stap in de goede richting kunt zetten!

Karton in de hoofdrol

Ons geheim ligt in het gebruik van karton. Dit volledig recyclebare materiaal wordt al in veel winkels en webshops gebruikt voor verschillende doeleinden, maar toch liggen er nog kansen. Als we plastics en andere schadelijke stoffen zoveel mogelijk zouden vervangen door herbruikbaar papier en karton, slinkt onze afvalproductie en maken we de planeet weer een beetje gezonder. Waarom zou je nog meer kiezen voor karton in jouw shop?

  • Licht van gewicht
  • Volledig herbruikbaar
  • Betaalbaar
  • Te personaliseren met print

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

Té vaak zien we het nog in winkels en webshops: plastic tasjes en verzendverpakkingen. Waarom? Het is zo lekker goedkoop. Als je ziet wat er van karton gemaakt kan worden voor dezelfde prijs, zal je je echter verbazen. Het hoeft echt niet duur te zijn om je klant een kartonnen tasje mee te geven, of een kartonnen verpakking toe te sturen. Pak uit met het design en je verpakking zal je klant echt bijblijven. Mooi bedrukt karton heeft bovendien een veel chiquere uitstraling dan al dat plastic!

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

In een winkel waarvan de uitstraling precies goed is, wordt over het algemeen meer geld uitgegeven dan in een kaal bedrijfspand waar de sfeer ver te zoeken is. Dat is één van de eerste regels binnen marketing! De juiste inrichting van jouw winkel is dus ontzettend belangrijk. Zet de juiste toon in jouw winkel en laat je zorg voor het milieu zien door voor promotiemateriaal van karton te kiezen. Je kunt het ook nog eens guiltfree op regelmatige basis vervangen, zonder dat je het marketingbudget helemaal leegtrekt! Goed ontworpen karton hoeft er niet goedkoop uit te zien, en is een duurzaam alternatief voor kunststoffen als plexiglas of forex.

Heb je een webshop, dan is winkelinrichting voor jou niet zo relevant: voor een website verbruik je natuurlijk geen grondstoffen. Bedenk dan eens hoe je jouw verzendingen duurzamer kan maken: moet dat plasticje er echt omheen, of is karton eigenlijk wel genoeg?

3) Kartonnen displays voor in je winkel

De producten die je verkoopt, moeten natuurlijk ook aan de man gebracht worden. In een winkel gaat dat er iets fysieker aan toe dan in een webshop: slimme displays gebruiken op tactische plaatsen in de winkel (op de toonbank, bij de ingang) zorgt voor een boost in verkopen. Vaak worden die displays maar tijdelijk gebruikt en zorgen ze na een paar weekjes voor een berg afval. Dus: waarom niet kiezen voor karton? Tegenwoordig kunnen kartonnen displays zo gebouwd worden dat ze flink wat gewicht aankunnen, en kun je het product echt laten uitblinken door een speelse print.

Meer duurzame promotiematerialen

Wil jij je verder verdiepen in duurzame materialen voor jouw winkel of webshop? Bij Megavista hebben ze ruime ervaring met het produceren van winkel- en promotiemateriaal op maat. Zij vinden, net als jij, het gebruik van duurzame grondstoffen uitermate belangrijk en kunnen je hierin dus uitstekend adviseren. Laat één van de bovenstaande drie ideeën door hen tot leven brengen, of doe andere ideeën op in hun webshop! Ze helpen je graag de duurzame kant van jouw bedrijf te laten zien.