Johan Cruijff ArenA

Als je dan toch in Amsterdam verblijft, waarom neem je dan niet eens een kijkje in de Johan Cruijff ArenA (voorheen de Amsterdam ArenA)? De plek voor onvergetelijke voetbalwedstrijden, prachtige concerten en interessante zakelijke evenementen.

Voetbal

De Johan Cruijff ArenA is de thuisbasis voor de club met de meeste Eredivisie titels: Ajax. Daarnaast is het ook de thuisbasis voor het Nederlandse elftal. In deze arena zijn al veel mooie wedstrijden gespeeld, denk bijvoorbeeld aan de onvergetelijke kampioenswedstrijd tegen FC Twente in 2011. Het leven kent jammer genoeg niet alleen maar mooie momenten en daar kwamen de meeste voetballiefhebbers in 2019 goed achter. Hier verloor Ajax in de blessuretijd van de halve finale van de Champions League en daarmee de kans op de trofee der trofeeën.

Concerten

Jaarlijks vinden er prachtige concerten plaats in de Johan Cruijff ArenA. Er zijn dan ook al talloze prachtige concerten geweest. Van Bon Jovi tot aan Ed Sheeran en van Madonna tot aan André Rieu. Maar wist je ook dat “The King of Pop” (Michael Jackson) meerdere keren in de Johan Cruijff ArenA heeft opgetreden? Daarnaast is het ook de thuisbasis voor natuurlijk ‘de Toppers’. Deze heren traden hier namelijk al meer dan 40 keer op.

Zakelijke evenementen

Naast prachtige voetbalwedstrijden en te gekke concerten biedt de Johan Cruijff ArenA je ook de mogelijkheid om fantastische congressen te organiseren of bij te wonen. De Johan Cruijff ArenA heeft maar liefst 22 zalen beschikbaar voor deze congressen. Variërend van zalen met een capaciteit van 100 bezoekers tot aan zalen met een capaciteit van 800 bezoekers. Daarnaast kunnen de tribunes van de Johan Cruijff ArenA worden ingezet voor groepen tot 1500 personen.

Kalender

Ben je in Amsterdam of in de buurt van Amsterdam? Neem dan eens een kijkje op de kalender van de Johan Cruijff ArenA, misschien staat er wel wat leuks op de planning. Niets op de planning? Dan kun je altijd nog een leuke stadiontour doen.